• +31 88 8000 500

Nummeroverdraagbaarheid

VoIP nummeroverdraagbaarheid

5 Nummerportabiliteitsdiensten die telecommunicatieconcurrentie voor zakelijke exploitanten stimuleren

'' Nummerportabiliteit is een belangrijke facilitator van de keuze van de consument en effectieve concurrentie in een concurrerende telecommunicatieomgeving '' - EU-richtlijn universele dienst.

De introductie van nummeroverdraagbaarheid herverdeelt de eigendomsrechten op mobiele telefoonnummers van operators naar consumenten, wat de concurrentie op het gebied van mobiele telecommunicatie versterkt.

Traditioneel moesten consumenten van telecomdiensten hun telefoonnummer opgeven bij het wisselen van provider.

Wat is nummeroverdraagbaarheid?


Met nummerportabiliteit die nu in meer dan 73 landen wordt geïmplementeerd in verschillende telecommunicatieregelgevingskaders, is nummerportabiliteit in wezen het vermogen van gebruikers van telecommunicatiediensten om:

Behoud hetzelfde telefoonnummer als u van de ene telecommunicatiedienst naar de andere overschakelt.
Behoud dezelfde locatie op een bestaand nummer zonder afbreuk te doen aan kwaliteit, betrouwbaarheid of gemak bij het overschakelen van de ene telecomnetwerkaanbieder naar de andere.
Wijzig de service van de ene netwerkoperator naar de andere met behoud van hetzelfde nummer.
Soorten nummeroverdraagbaarheid voor zakelijke operators.
Nummeroverdraagbaarheid is belangrijk voor telecommunicatie in de bedrijfsvoering, omdat hierdoor de lat voor het wisselen wordt opgeheven, waardoor het nummer gelijk blijft aan bepaalde marketingaspecten, zoals een identificatienummer.

De verschillende soorten nummeroverdraagbaarheid voor bedrijven en operators die het volgende opleveren:

1 . Lokale nummeroverdraagbaarheid: de abonnee behoudt zijn nummer wanneer hij van de ene telecommunicatiedienstverlener naar de andere overschakelt, bijvoorbeeld door een bestaande bedrijvenlijst met vaste nummers (lokale nummers) tussen telecommunicatiebedrijven over te dragen.

2 . Mobiele nummeroverdraagbaarheid: wanneer een consument naar een andere mobiele operator verhuist, zou de nieuwe netwerkexploitant het individu in staat stellen zijn simkaart formeel te gebruiken zonder het oorspronkelijke telefoonnummer te wijzigen, waardoor het nummer is 'geporteerd'.

3 . Niet-geografische nummeroverdraagbaarheid: Portering van 'servicenummers', bijvoorbeeld gratis nummers.

4 . Service overdraagbaarheid:De klant behoudt zijn nummer bij het wijzigen van het servicetype, bijvoorbeeld van PSTN naar ISDN, mobiel naar vast, vast naar mobiel, allemaal met behoud van hetzelfde telefoonnummer.

5 . Locatieoverdraagbaarheid: de klant wijzigt de locatie en behoudt hetzelfde directorynummer.

De vermindering van de overstapdrempels is van bijzonder voordeel om de concurrentie van vervoerders aan te vechten. Dit herdefinieert de concurrentie voor zakelijke consumenten, aangezien zij nu het potentieel hebben om hun telecommunicatievoordelen uit te breiden, met name voor premiumabonnees.

Verhoogde voordelen voor ondernemers.
Vaak leveren serviceproviders geen bevredigende diensten op het gebied van telecommunicatienetwerkdekking en klantenondersteuning en om klanten niet te verliezen, worden serviceproviders gedwongen hun uiterste best te doen.

Nummerportabiliteit biedt kwaliteitsborging en bevordert ook voordelen zoals tariefverlagingen, promoties en speciale functies naarmate de concurrentie strenger wordt.

Er zijn meerdere redenen waarom u misschien wilt overstappen van de ene mobiele-telefoonnetwerkprovider naar een andere mobiele-telefoonnetwerkprovider, terwijl u alle nood- en veiligheidsdiensten behoudt.

Als u niet weet welk telecomoperatornetwerk een nummer gebruikt, kunt u hier informatie vinden bij het ' common reference database center for number portability '.